CRYOTHERAPIE

Vermindering vetophoping én bevordert versteviging De temperatuur van de huid gaat in een minimum van tijd van 34°C naar ongeveer 8°C zonder het creëren van een koudegevoel.

De koude ontwikkeling bevordert de bloedsomloop in de huid waardoor deze verstevigt en weer zijn oorspronkelijke spanning krijgt.

Waarom werkt dit?
Lichaamsvet is opgebouwd uit meerdere lagen. De onderste laag zit dicht op de spieren en kan worden verminderd door goede voeding en voldoende bewegen. De laag daarboven ligt net onder de huid en is een hardnekkige vetlaag die niet of nauwelijks is doorbloed en daardoor moeilijker aan is te pakken middels sport en gezonde voeding. Maar we willen er natuurlijk wel graag van af!

Cryolipolyse rekent af met deze hardnekkige vetlaag door gecontroleerde koeling, een methode met wetenschappelijk bewezen resultaat.

Dermatologen aan de prestigieuze Harvard Medical School (VS), Dr. Dieter Manstein en Dr. Rox Anderson, ontdekten namelijk dat vetcellen minder goed tegen kou kunnen dan andere lichaamscellen, ze gaan dan kristalliseren. Klinische onderzoeken hebben aangetoond dat Cryolipolyse een veilige behandelmethode is, zonder schadelijke gevolgen voor het lichaam.

Te behandelen zones
Zowel het lichaam als het gelaat kan behandeld worden met de Cryo21.

Op het lichaam kunnen we verstevigend gaan werken of vetophoping gaan elimineren. Bij versteviging denken we meteen aan verslapte bovenarmen of de binnenkant van de bovenbenen. Bij ongewenste vetophoping denken we aan de love handles, het buikje, de rijbroek, billen, knieën, bovenarmen, de zone in de rug aan het BH-bandje, ...

In het gelaat onderscheiden we vooral het verminderen van de dubbele kin, het liften van het gelaat en het verminderen van rimpels.

Effecten van cryotherapie
Effecten op het lichaam

versnellen van de bloedsomloop gevolgd door de eliminatie van de toxines en van een groot calorieverbruik
eliminatie van lokale cellulitis
vermindering van de vetcellen
lymfedrainage
versteviging en versterking van de spieren
hermodellering en afslanking van het lichaam

Effecten op het gelaat

  • versteviging van de weefsels
  • versteviging van de spieren
  • vermindering van de rimpels
  • verwijderen van de dubbele kin

Apoptose 
Apoptose heet geprogrammeerde celdood, omdat in elke cel de mechanismen aanwezig zijn die apoptose mogelijk maken. Als een cel signalen ontvangt die de cel tot apoptose dwingen, of als de cel zoveel schade heeft opgelopen dat verder bestaan niet mogelijk is, wordt een intracellulair mechanisme geactiveerd. Dit mechanisme leidt uiteindelijk tot de afbraak van de cel.

Eenmaal de cel is afgebroken wordt deze via de natuurlijk weg uit ons lichaam verwijderd. De Cryo21 maakt gebruikt van de principe om de vetcellen af te breken en het lichaam opnieuw vorm te geven.

Absoluut veilig!
Onderzoek heeft aangetoond dat vetcellen van nature kwetsbaarder zijn voor de effecten van koude dan de omliggende weefsels, en dat vetcellen op een veilige manier kunnen geëlimineerd worden zonder de huid te beschadigen. Het selectieve effect treedt op omdat vetcellen waterhoudende cellen zijn en krystalliseren bij een temperatuur boven het vriespunt.

Met behulp van de Cryo21 kan vetweefsel op een veilige manier afgebroken worden terwijl de huid, spieren en zenuwen intact blijven.

Behandeling
De behandeling wordt gestart met een gesprek waarbij gevraagd wordt naar uw wensen en verwachtingen. We kijken ook of er eventueel contra-indicaties zijn. In één behandeling kan een zone met maximum grootte van één A4-blad behandeld worden, eventueel opgedeeld in meerdere kleine zones. Staan er meerdere zones op uw verlanglijstje dan moet u een keuze maken. Door toch een groter oppervlak te behandelen zou immers het resultaat per oppervlakte verminderen.

Voor de behandeling wordt de te behandelen zone opgemeten met een lintmeter. Afhankelijk van de zone worden één, twee of meerdere metingen gedaan. Bij voorkeur, maar steeds na uw toelating, worden ook foto's genomen voor de eerste behandeling en na een aantal behandelingen.

De behandeling zelf duurt 20 tot 30 minuten. Er wordt een cellulitis crème of verstevigende crème aangebracht op de werkzone terwijl de behandelkop afkoelt tot de gewenste temperatuur. Deze temperatuur is afhankelijk van de te behandelen zone en het beoogde resultaat (vetvermindering, versteviging, ...).

Eens de kop is afgekoeld start de uiteindelijke cryotherapie. De behandelkop wordt tegen de huid geplaatst en met zachte beweging wordt de huid, en dan vooral de onderliggende vetlaag, tegen de behandelkop geduwd. Hoewel deze kop een temperatuur heeft onder nul, voelt dit zeker niet onaangenaam koud aan, integendeel. Deze behandeling is aangenaam en relaxerend.

Na de behandeling wordt de aangebracht crème verder ingemasseerd en wordt meteen de meting herhaald. Zo ziet u onmiddellijk het verkregen resultaat.

Behandelplan omtrekvermindering
Bij aanvang van deze behandeling moet u weten dat er gemiddeld gezien 6 tot 8 behandelingen nodig zijn om een mooi afgewerkt resultaat te hebben. Maar het resultaat dat u heeft bekomen is blijvend, de vetcel is weg. Tussen twee behandelingen in laat u best 15 dagen zodat uw lichaam de tijd gehad heeft om alle afvalstoffen te verwerken. In de weken waar u geen Cryo21 behandeling gepland heeft kan perfect wel een andere behandeling laten doorgaan.

Behandelplan versteviging
Deze behandelingen gebeuren in kuren waarbij gestart wordt met twee behandelingen per week en eens het resultaat bekomen is, wordt één onderhoudsbeurt per maand geadviseerd.

Tijdens de volledige duur van uw Cryo21 behandelingen wordt aangeraden voldoende water te drinken, 1.5 liter per dag.

Contra-indicaties

  • verwarring in de gevoeligheid van de weefsels
  • allergie voor koude
  • het syndroom van Raynaud
  • cryoglobulinemie
  • chronische ontstekingen
  • atherosclerose

Prijzen
eerste proefbehandeling**
€ 50,- *
één behandeling** 
€ 100,-
abonnement van 7 behandelingen**
€ 600,-
 

* wordt terugbetaald bij eerste abonnement van 6 behandelingen, slechts één proefbehandeling per persoon, niet cumuleerbaar met andere acties.
** één behandeling duurt 20 tot 30 minuten afhankelijk van de zone en vetreductie/versteviging