Micro-Needling

Heb je last van pigmentvlekken, littekens of fijne lijntjes/rimpels? Dan is de Micro-Needling behandeling de perfecte behandeling voor jou! De behandeling is geschikt voor vrijwel alle huidtypen en alle leeftijden.

De werking van de Micro-Needling
De Micro-Needling maakt gebruik van hele kleine naaldjes, die vibrerend hele kleine prikjes in de huid geven. Deze minuscule kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ precies genoeg om de huid op een natuurlijke manier te activeren. Door deze prikkeling maken we gebruik van het natuurlijke herstelproces, die diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei­ en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).


Hoeveel Micro-Needling behandelingen heb je nodig?
Hoe meer behandelingen u ondergaat, hoe sneller je het gewenste resultaat bereikt. We doen de behandelingen bij voorkeur in kuurverband; 4 tot 6 behandelingen met een tussenpoos van 2 maanden. Om de werkzaamheid te verhogen kan de specialiste het gebruik van een micro roller adviseren voor thuisgebruik in combinatie met hoogwaardige producten die actieve werkstoffen bevatten.


Tijdens en na de Micro-Needling behandeling
Tijdens de behandeling wordt de pen langzaam over de huid bewogen. Tegelijkertijd pulseert de pen de naaldjes gecontroleerd in de huid. Na de Micro-Needling behandeling is de huid Licht rood en mooi. De huid is de eerste 1­2 dagen na de behandeling wat roder dan normaal. Tevens kan de huid een aantal dagen na de behandeling wat schilferen of vervellen. Wees 2 weken na de Micro-Needling behandeling erg voorzichtig met de zon. Smeer je huid dagelijks in meteen antizonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor van minimaal 30. Indien gewenst, dan kan de specialiste na de behandeling jouw huid camoufleren met make­up dan is er helemaal niet meer te zien dat je behandeld bent. Na de behandeling kun je direct jouw dagelijkse bezigheden hervatten!